maandag 30 mei 2016

puzzelbal

Voor mijn neef die 1 werd heb ik een puzzelbal gehaakt. Een super leuk patroon om te haken!


Ook een keer maken? Het patroon vond ik hier

Fijne dag

Groetjes Titi

zondag 15 mei 2016

Groeizaam weer

Het was afgelopen week super goed weer voor de moestuin hier. Lekkere temperaturen en regelmatig een bui. Dus er is al heel wat aan het groeien in de moestuin!

 De Partytomaten staan al in de bloei
 En voor het eerst bloemen in een appelboompje die ik vorig jaar gekocht heb. Prachtig die zacht roze bloesem
 Al zo lang ik hier woon wil ik graag een vijgenboom. Ik ben dol op vijgen vandaar. Maar tot nu toe nog geen goed resultaat. Vorig najaar kreeg ik van een vriendin twee stekken. Ik heb ze overwintert in de kas. 1 lijkt helaas dood te zijn maar de andere komt goed in het blad en het lijkt erop dat er een vijg aan het ontwikkelen is! 
 De blauwe honingbes vormt zijn eerste bessen
 Aardbeien beginnen te bloeien
 De eerste rode bessen hangen aan de struik
 En het begin van een ronde courgette
 de tuinbonen staan in de bloei, en wat ruiken ze lekker!
 De sla groeit snel
 en de erwten klimmen in hoog tempo de lucht in! Van twee oude fietsenwielen maakte vriendlief  een klimrek. Het zaad komt van de buurvrouw en bij haar waren deze erwten vorig jaar wel 2 meter hoog geworden, vandaar een hoog fietsenrek
Heerlijk dat het allemaal weer op gang komt

Fijn Pinksterweekend

Groetjes Titi

vrijdag 6 mei 2016

Vega vrijdag

Het is al weer even geleden maar we zijn er niet minder vegetarisch door gaan eten hoor! Het bloggen erover was een beetje ingekakt. Bij vrienden kregen we deze lekkere vegetarische maaltijd
Het recept kan je hier vinden. Bij mij gingen natuurlijk gelijk de raderen draaien. Je kan natuurlijk volop variĆ«ren met de pesto. En aangezien het zevenblad er weer mooi fris groen bij staat hier in de tuin denk ik dat ik daar binnenkort maar eens mee aan de gang ga!

En laatst maakte ik een simpele maar super lekkere maaltijd salade. Nu het weer wat warmer word heb ik daar ook weer meer zin in.
Salade met blauwe kaas,peer en heel veel kiemgroente. Om het af te maken nog een lekkere honing mosterd dressing. Een hele lekkere en makkelijke manier om vegetarisch te eten!

Fijne dag

Groetjes Titi

dinsdag 3 mei 2016

Babyslofjes

Voor een zwangere vriendin haakte ik deze babyslofjes



Neutraal van kleur aangezien ik niet weet of ze een meisje of een jongetje krijgt. Het patroon dat ik gebruikte kan je hier vinden.

Fijne dag 

Groetjes Titi