zondag 19 juli 2015

Slinger haken


Afbeeldingsresultaat voor loesje leven is feest zelf slinger ophangen
Of: je moet alleen zelf de slingers haken! En daarna natuurlijk ook ophangen.
Haakt zo lekker weg en staat altijd gezellig. Het patroontje van het driehoekje heb ik uit 150 bijzondere haak en breifiguren
De spreuk is in meervoud dus ik denk dat ik nog wat meer slingers moet gaan haken....
Fijne dag allemaal

Groetjes Titi

zaterdag 11 juli 2015

knoflook oogst vlechten

Eind september vorig jaar had ik knoflook teentjes gepoot. Ik verwachte er niet teveel van want had het al eens eerder gedaan zonder succes. Maar dit keer ging het anders. In het voorjaar begon het loof goed te groeien en stond het er prachtig bij. Sommige schoten zelfs in de bloei. Snel de knoppen verwijderd want dat was niet de bedoeling. Ruim een week geleden heb ik de bolletjes geoogst

Ze hebben een tijdje gedroogd en vandaag vond ik het tijd om ze schoon te maken en te proberen om er een vlecht van de maken. Ik had al gelezen dat de knoflooksoort die in de bloei schiet een hardneck is, die lastiger te vlechten is. Maar wilde het toch proberen!

Ik had natuurlijk even gelezen hoe ik het vlechten aan moest pakken en de dikste bollen moeten in het midden dus heb ik gelijk een beetje op grootte gesorteerd.
Een begin maken en vlechten maar!

 En Tadaaa daar is ie dan.....
Even een mooi plekje voor zoeken in de keuken

Net echt toch? Altijd leuk als iets gelukt is. Dat is bij mij altijd wel afwachten in de moestuin hoor. Niet alles gaat altijd even goed. Dit jaar veel aardbeien gehad en we hebben momenteel veel frambozen. Ook al best wat tomaten kunnen oogsten. Maar de koolrabi's en aardappels gaan niet zo goed. Ach ja je kan niet alles hebben he!

Fijne dag allemaal

Groetjes titi

zondag 5 juli 2015

Vorderingen CAL 2015

Tijd om weer eens een foto van mijn CAL te laten zien:

Wat een boel leuke nieuwe steken heb ik hierdoor al gehaakt zeg! Ik vind het echt een super leuk project. En het is allemaal katoen die ik nog had liggen, dus het is ook een soort van opruimen hihi! Hij is niet perfect, trekt een beetje maar het is handwerk he! 

Fijne dag allemaal

Groetjes Titi