zondag 23 februari 2014

Gezond bananenbrood en minder gezonde koffiebroodjes

Dit bananenbrood is gemaakt van havervlokken en speltmeel en zonder suiker (wel natuurlijke suikers uit dadels en bananen). Een makkelijk en snel recept waarbij je gebruik maakt van "cup" maten.
Kon ik mijn leuke "cup" maten gebruiken en het brood was heerlijk en voedzaam! Het recept komt van de groene meisjes en vind je hier.

Maar er werd ook minder verantwoord gebakken. Voor het eerst maakte ik zelf koffiebroodjes
Al was de banketbakkersroom wat aan de dunne kant de broodjes waren heerlijk.Ik kan zo enthousiast worden van heerlijk ruikend deeg dat prachtig reist! Dit recept komt uit het kookboek uit de serie "kookook" met de titel brood.

Fijne zondag allemaal

Groetjes Titi


zondag 16 februari 2014

Kleine diertjes in hun huisjes

Ze stonden al even op mijn verlanglijst om eens te haken, zo schattig! En hier zijn ze dan




Het patroon komt uit: Superlieve figuurtjes zelf haken van Ana Paula Rimoli. Het is een van de boeken die ik heb waar ik echt al heel wat uit heb gemaakt, het is allemaal zo leuk wat erin staat!

Fijne zondag allemaal

Liefs Titi

zondag 2 februari 2014

Kriebels

Ze beginnen echt al weer te komen hoor, de kriebels om weer lekker in de moestuin te kunnen gaan werken! Wanneer de zon schijnt wil ik eigenlijk maar 1 ding en dat is lekker de tuin in...
Er worden al weer volop plannen gemaakt:

Heerlijk inspiratie op doen uit deze mooie boeken. Het boek met mest en vork heb ik van mijn zus gekregen echt een geweldig boek! En voor het eerst een echt plan, eens kijken of dat voor mij werkt....
Daarnaast beginnen de winkels zich ook al weer te richten op het moestuinseizoen en is er al weer volop zaad te koop

Dus er zijn vast wat inkopen gedaan. Voor mijn verjaardag heb ik een kas gekregen! Superblij ben ik ermee. Maar er moeten eerst nog behoorlijke voorbereidingen getroffen worden voordat deze de tuin in kan (grote boom eruit, spitten, egaliseren en de kas zelf opbouwen). Hier vast meer over wanneer het zover is!

Fijne dag allemaal

Groetjes Titi